Ο μεγαλύτερος οδηγός για ορθοπεδικοσ

Μια αμερόληπτη άποψη του ορθοπεδικοσ


Αν προσέξουμε ένα μοντέλο ανθρώπινου σκελετού θα δούμε ότι το θωρακικό τμήμα (ΘΜΣΣ) εχει περιορισμένες δυνατότητες κίνησης καθώς σταθεροποιείται από τον θωρακικό κλωβό αλλά και το ιερό οστούν είναι εντελώς άκαμπτο καθώς οι σπόνδυλοί του είναι ενωμένοι μεταξύ τους. Αντίθετα οι πέντε σπόνδυλοι της ΟΜΜΣ, ανάμεσα στα άλλα δύο τμήματα, βρίσκονται κυριολεκτικά .


Λόγω της αυξημένης κινητικότητας της, η ΟΜΜΣ δέχεται σημαντικά φορτία. Καθώς δεν υπάρχει οστική στήριξη, η σταθεροποίηση της εξαρτάται από τα λεγόμενα , δηλαδή τους συνδέσμους και τους μυς. Το κλασσικό σημείο στο οποίο εμφανίζεται η πλειονότητα των προβλημάτων στην ΟΜΣΣ είναι στους δίσκους πάνω και κάτω από τον 5ο οσφυϊκό σπόνδυλο (Ο5), δηλαδή τον δίσκο Ο4-5 (intervertebral disc L4-5) και τον δίσκο Ο5-Ι1 (L5-S1).


Η οσφυαλγία είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια. Αναφέρουμε τα συχνότερα: Η πιο απλή μορφή είναι αυτή που σχετίζεται καθαρά με μυϊκό πόνο μετά από υπερβολική δραστηριότητα. Όλοι μας έχουμε νοιώσει μια παροδική οσφυαλγία μετά από μια μέρα σκαψίματος στον κήπο ή κάποια έντονη αθλητική δραστηριότητα μετά από μεγάλη περίοδο απραξίας.


ορθοπεδικοσ Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε


Σε περιπτώσεις που η οσφυαλγία δεν βελτιώνεται μετά από λίγες ημέρες υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει σοβαρότερη παθολογία όπως τραυματισμός κάποιου μεσοσπονδύλιου δίσκου ή πρόβλημα στα facet joints. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος αποτελείται απο ένα εσωτερικό πυρήνα ο οποίος περιεχει ένα είδος πηκτού ζελέ (nucleus pulposus) και ένα κυκλικό δακτύλιο από ίνες κολλαγόνου (annulus fibrosus) που περιβάλλει τον πυρήνα και συγκρατεί το περιεχόμενό του.
Είναι αξιοσημείωτο ότι κάποιοι άνθρωποι με ρήξεις στους μεσοσπονδύλιους δίσκους δεν έχουν καθόλου συμπτώματα ενώ σε άλλους τα συμπτώματα μπορούν να παραμείνουν για μήνες η και χρόνια. Είναι άγνωστο γιατί υπάρχουν αυτές οι σημαντικές διαφορές στο θέμα της έντασης και της διάρκειας του πόνου από άτομο σε άτομο. Αν η ρήξη του εξωτερικού δακτυλίου είναι σημαντική μπορεί μια ποσότητα υλικού από τον πυρήνα του δίσκου να βρει διέξοδο μέσω αυτής της ρήξης μετά από απότομη συμπίεση – όπως βγαίνει η οδοντόκρεμα από το σωληνάριο. ορθοπεδικοσ.


Αν το που δημιουργείται με τον μηχανισμό αυτό είναι σχετικά μικρό, ονομάζεται προβολή δίσκου (bulging disc / protrusion). Αν η ποσότητα είναι μεγαλύτερη τότε το υλικό κρέμεται πια έξω από τον δίσκο (πρόπτωση - disc prolapse) ενώ υπάρχει και η περίπτωση ένα κομμάτι του να αποσπαστεί (sequestrum). Η πρόπτωση είναι η περίφημη κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου, γνωστή απλά ως (herniated disc).


Η καλύτερη στρατηγική για χρήση για ορθοπεδικοσ
Δυστυχώς τείνουν να σχηματίζονται στο οπίσθιο τμήμα οπου βρίσκεται το σπονδυλικό κανάλι μεσα απο το οποίο περνάει ο νωτιαίος μυελός. Στο ύψος κάθε μεσοσπονδύλιου δίσκου υπάρχουν μικρά ανοίγματα από τα οποία περνάνε οι διακλαδώσεις των νεύρων που στέλνει ο νωτιαίος μυελός προς τους περιφερικούς μυς. Η πλειονότητα των προβολών των δίσκων βγαίνουν με κατεύθυνση πίσω δεξιά ή πίσω αριστερά, στα σημεία δηλαδή ακριβώς που οι νευρικές ρίζες εγκαταλείπουν μέσα από στενά τούνελ το κεντρικό κανάλι.


Επειδή ο πόνος αυτός ακολουθεί την κατανομή του ισχιακού νεύρου ονομάζεται συχνά ισχιαλγία (sciatica) και ακολουθεί συνήθως την διαδρομή γλουτός - έξω πλευρά του μηρού - γόνατο - γάμπα - κουντεπιέ. Όσο περνάν τα χρόνια η σπονδυλική στήλη γερνάει μαζί με το υπόλοιπο σώμα. Αυτή η γήρανση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να αρχίσει σε μικρή σχετικά ηλικία (ακόμα και στην ηλικία των 30 ή νωρίτερα).
Όλοι μας έχουμε δει υπερήλικες μαραθωνοδρόμους να τερματίζουν παρ’ όλο που είναι βέβαιο ότι η σπονδυλική τους στήλη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εκφυλισμού. Το πρόβλημα αρχίζει συνήθως από τους μεσοσπονδύλιους δίσκους οι οποίοι, με την ηλικία, αρχίζουν να συρρικνώνονται και να εκφυλίζονται (disc degeneration). Επειδή αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουν , η πίεση στις οπίσθιες αρθρώσεις μεταξύ των σπονδύλων (facet joints) αυξάνεται.


Μια κριτική του ορθοπεδικοσ


Αυτός ο εκφυλισμός των αρθρώσεων facet είναι το βασικό στοιχείο αυτού που ονομάζουμε σπονδυλοαρθρίτιδα. Η σπονδυλοαρθρίτιδα μπορεί ορισμένες φορές να οδηγήσει και σε σπονδυλική στένωση (spinal stenosis). Το νευρικό σύστημα στην σπονδυλική στήλη είναι περιορισμένο μέσα σε ένα κοκκάλινο τούνελ: ο νωτιαίος μυελός που κατεβαίνει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μέσα στο σπονδυλικό κανάλι το οποίο σχηματίζεται από τα τόξα των μεμονωμένων σπονδύλων –κοκκάλινα δακτυλίδια τοποθετημένα στη σειρά.


Είναι επομένως σημαντικό στα οστικά Κάντε κλικ ΕΔΩ αυτό κανάλια να υπάρχει αρκετός ώστε να μην ασκείται πίεση στα νεύρα που διατρέχουν τις σωληνώσεις. Αν δημιουργηθεί στένωση σε οποιοδήποτε σημείο θα υπάρξει πίεση του διερχομένου νεύρου η οποία θα προκαλέσει συμπτώματα. Αυτό το είδαμε στις περιπτώσεις όπου η κήλη ενός μεσοσπονδύλιου δίσκου μπορεί να προξενήσει μια τέτοια στένωση.


Σε ορισμένες περιπτώσεις η αρθρίτιδα των οπίσθιων αρθρώσεων (facet joints) μπορεί να δημιουργήσει εκφυλιστική υπερτροφία (πάχυνση του κόκκαλου) γύρω από τις αρθρώσεις αυτές. Αυτή η υπερτροφία των facets συνδυάζεται συχνά και με μια υπερτροφία των συνδέσμων. Ετσι στενεύει ο σπονδυλικός σωλήνας συμπιέζοντας τα νεύρα. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση της μεμονωμένης δισκοκήλης αυτός ο των νεύρων είναι σε ένα συγκεκριμένο σημείο και η πρόγνωση ειναι καλύτερη.


Ελάχιστα γνωστά στοιχεία για το ορθοπεδικοσ.
Η οσφυαλγία μπορεί να οφείλεται και σε άλλα αίτια, όπως η σπονδυλόλυση / σπονδυλολίσθηση (spondylolysis / spondylolisthesis), το σύνδρομο των facets η σε κάποια αυτοάνοση () παθολογία. Μπορεί να οφείλεται και σε μη ορθοπαιδικά αίτια όπως αγγειολογικά ή ουρολογικά προβλήματα, νεοπλασία κλπ. Αν έχετε μια οσφυαλγία η οποία δεν εξαρτάται από την στάση σας ή τις δραστηριότητές σας αλλά υπάρχει σε μόνιμη βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να την διερευνήσετε.

Το οπλοστάσιο της σύγχρονης ορθοπεδικής χειρουργικής είναι εφοδιασμένο με όλα τα μέσα, τα οποία μπορούν να χαρίσουν την θεραπεία, τόσο σε έναν αθλητή που έχει τραυματιστεί όσο και σε έναν ασθενή που πάσχει από παθήσεις που αφορούν λειτουργικά μέρη του σώματος, όπως είναι τα άνω και κάτω άκρα, τα γόνατα, τα ισχία κ.α. ορθοπεδικοσ.Ο αθλητίατρος ή ορθοπαιδικός χειρουργός, είναι η ειδικότητα εκείνη που μπορεί να δώσει λύση σε ένα πλήθος προβλημάτων που έχουν προκύψει από τη φθορά του χρόνου ή από τραυματισμούς που προκύπτουν τυχαία στον αθλητισμό ή σε ατυχήματα.Ποιες είναι συνοπτικά οι παθήσεις που χρειάζονται την επέμβαση ορθοπεδικού χειρουργού ή αθλητίατρου;Αστάθεια ώμου ή εξάρθρωση ώμου.

χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις μικροχειρουργικής και σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, οι Κάντε κλικ ΕΔΩ υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με σύστημα κάθετης ροής αέρα, μειώνουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο των χειρουργικών λοιμώξεων. Επίκεντρο της θεραπευτικής προσέγγισης του τμήματος αποτελεί ο ασθενής ως άνθρωπος. Στόχος μας δεν είναι μόνο η θεραπεία του ορθοπαιδικού προβλήματος, αλλά και η ανακούφιση του ασθενούς από το άγχος και την ανασφάλεια που δημιουργείται με την εμφάνιση οποιασδήποτε νόσου.

|

Γεγονότα για το ορθοπεδικοσ αποκαλύφθηκαν


Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Ο κορυφαίος ορθοπεδικός χειρουργός σπονδυλικής στήλης Κωνσταντίνος Σταραντζής σας παρουσιάζει αναλυτικά τις πιο συχνές παθήσεις σπονδυλικής στήλης και αυχένα (κύφωση, σκολίωση, δισκοπάθεια κ.ά.) και τις εξειδικευμένες επεμβατικές και μη επεμβατικές τεχνικές που διενεργεί εδώ και πολλά χρόνια, προσφέροντας άμεση αντιμετώπιση και ανακούφιση σε κάθε ασθενή.Σκοπός της ιατρικής αυτής ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση των ασθενών για όλα τα συμπτώματα και τις αιτίες των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης καθώς και τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης που προτείνει ο ορθοπεδικός.


Η ορθοπαιδική (εναλλακτικά, ορθοπεδική) είναι ιατρική ειδικότητα επικεντρωμένη στη διάγνωση και θεραπεία των καταστάσεων, διαταραχών και τραυματισμών των μυών, των οστών, των αρθρώσεων, των τενόντων, των συνδέσμων και των νεύρων. Ένας γιατρός που ειδικεύεται σε αυτή την ιατρική ειδικότητα ονομάζεται ορθοπαιδικός (εναλλακτικά, ορθοπεδικός) χειρουργός ή ορθοπαιδικός.Αποτελεί μια από τις ειδικότητες που εξελιχθήκαν ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καθώς η τεχνολογική επανάσταση έδωσε μια ώθηση, βελτιώνοντας παράλληλα, τα πεδία της διάγνωσης και των εφαρμοσμένων θεραπειών, προσφέροντας καλύτερα χειρουργικά εργαλεία, “πιο έξυπνα”, καλύτερα υλικά, πιο ανατομικά, και πιο βιοσυμβατά αλλά και καινοτόμες θεραπείες που προέρχονται από τις εφαρμογές της βιοτεχνολογίας..
Από το Μάρτιο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016 ο γιατρός ήταν Υπέυθυνος του Ιατρικού Επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ2008 - 2014 Ο ορθοπαιδικός ανέλαβε την ιατρική υποστήριξη της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. 2007 - 2008 Ιατρός ομάδος του Γ.Σ. ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ομάδα καλαθοσφαίρισης της Α22008 Λήψη του τίτλου ιατρικής ειδικότητος Ορθοπαιδικής Χειρουργικής2002 - 2007 Ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Ασκληπιείου Βούλας1999 - 2000 Ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στη Β’ Χειρ/κή του Γ.Π.Ν.Θ.


Η είναι η χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της στις προχωρημένες περιπτώσεις που η συντηρητική / φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να βοηθήσει. Η αρθρίτιδα του ισχίου δικτυακός τόπος είναι μια ασθένεια που επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων λόγω του έντονου πόνου στη περιοχή του γοφού, αρχικά μετά από κούραση κατόπιν όμως καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, ακόμα και κατά τη νυχτερινή κατάκλιση, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλος περιορισμός της κινητικότητας. ορθοπεδικοσ.


Κορυφαία ορθοπεδικοσ μυστικά
Μέχρι σήμερα (άλλα και από ότι φαίνεται ούτε στο άμεσο μέλλον) δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που να θεραπεύει ή να επηρεάζει την πορεία της νόσου πέρα από τη μείωση του πόνου με όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων. Όταν η συντηρητική αγωγή δεν μπορεί να προσφέρει πλέον τίποτα, οι προχωρημένες περιπτώσεις αρθρίτιδας του ισχίου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με ολική αρθροπλαστική ισχίου, με αντικατάσταση δηλαδή των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών με υλικά που ονομάζονται προθέσεις.Σήμερα αποτελεί μια από τιςπιο αποτελεσματικές επεμβάσεις κλινικά, προσφέροντας καλή ποιότητα ζωής στους ασθενείς χωρίς πόνο και φυσιολογικό εύρος κίνησης.